Belépek a Pártba
20 július
2018
HÍR
366 látogató

NEM a felelőtlenség, a félelem, a lemaradás költségvetésére!

A Liberálisok nem támogatják a 2019-es költségvetést, mert:

  1. A Fidesz felelőtlen módon viszonyul az euró-árfolyamhoz; már csak a 311 forintos technikai árfolyam miatt sem reálisak az adatok, amikkel számol, azaz már a kiindulási pontkor bizonytalan alapokon nyugszik a költségvetés.
  2. A Fidesz továbbra sem tesz semmit, hogy megerősítse a magyar gazdaságot. A 2019-es költségvetés alkalmatlan arra, hogy Magyarország lekerüljön az EU lélegeztető gépéről, uniós támogatások nélkül a magyar gazdaság továbbra is összeomlana.
  3. A költségvetés nem foglalkozik a magyar emberek legnagyobb problémájával, az egészségügy válságos állapotával. A kormánynak továbbra sincs receptje a rendelőintézetek és a kórházak rendbetételére, az orvosok itthon tartására, a várólisták csökkentésére.
  4. A kormány felszámolta az oktatási intézmények és a tudományos élet autonómiáját. Önkényesen, diktatúrákat idéző módon döntenek a források elosztásáról, miközben ötletük sincs, hogy hogyan lehetne újra versenyképes a magyar oktatási rendszer és tudományos élet.
  5. A Fidesz-kormány félelmetes összegeket költ saját klientúrájára, miközben a valódi közszolgáltatással foglalkozó szektor folyamatos létszámhiánnyal küzd a megbecsülés hiánya miatt.
  6. Továbbra sem látjuk annak a garanciáját, hogy a fejlesztési források nem kizárólag Mészáros Lőrinc és társainak vagyonát gyarapítják.

Az elmúlt nyolc évben Magyarország a régió legrosszabbul teljesítő országa lett. A költségvetés sem erre, sem az előbb felsorolt problémákra nem ad választ. Ez a költségvetés a lemaradás és a leépülés költségvetése, ezért Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője nemmel szavaz a tervezetre.


 

Liberálisok: a kormány a populista ígéretek és a félelem büdzséjét készítette el

Budapest, 2018. július 20., péntek (MTI) – A Magyar Liberális Párt szerint a kormány “a populista ígéretek és a félelem” költségvetését készítette el.

Bősz Anett, az ellenzéki párt politikusa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az elmúlt nyolc évben Magyarország a régió egyik legrosszabbul teljesítő országává vált. A jövő évi büdzsé továbbra sem ad választ arra, hogy miként fog javulni az ország versenyképessége, illetve hogyan áll helyre a társadalmi mobilitás – közölte a független képviselő. Úgy fogalmazott, a költségvetést a társadalom terrorizmustól való félelmei, valamint anyagi félelmei ihlették.

A Liberálisok ügyvivője a sajtótájékoztatón felelőtlenségnek nevezte, hogy a kormány 311 forintos euróárfolyammal számol a költségvetésben. A büdzsé a válságban lévő nagy intézményrendszerek – mint például az oktatás és az egészségügy – problémáira sem ad választ – mondta Bősz Anett.  Közölte, hogy a költségvetésről szóló pénteki szavazáson a nem gombot fogja megnyomni.
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK