Belépek a Pártba
13 szeptember
2018
HÍR
370 látogató

Nekünk fontos Európa! – A 12 órás demonstrációnkon elindítjuk a Sargentini-konzultációt

A Magyar Liberális Párt országos konzultációt indít a Sargentini-jelentésről, hogy végre Orbán Viktor számára is kiderüljön, a magyar emberek többsége nem támogatja a Fidesz illiberális politikáját – mondta Sermer Ádám az Országgyűlési Hivatal előtt tartott, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok elnökhelyettese bejelentette, a konzultációt egy 12 órás demonstráció keretében indítják el a Kossuth téren. „Összegyűjtöttük a Sargentini-jelentés legfontosabb állításait, hogy megkérdezzük a magyar embereket arról, egyetértenek-e az abban foglaltakkal. Sermer emlékeztetett rá: a Magyar Liberális Párt az elmúlt időszakban már többször is demonstrált a Kossuth téren azért, hogy visszakerüljön az uniós zászló a parlamentre. „A magyar emberek döntő többsége az unió tagja akar maradni, a Fidesz illiberális politikája miatt azonban akár ki is zárhatnak minket a közösségből” – emlékeztetett rá a Liberálisok politikusa.

„Az Európai Parlamentben a képviselők közel 70 százaléka egyetért abban, hogy az Orbán-kormány szembemegy az európai értékekkel és nem tartja be a jogállamra épülő demokráciák alapvető szabályait” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. A Liberálisok elnökhelyettese felidézte: a Fidesz a szavazatok kevesebb mint felével kapott kétharmados többséget a parlamentben, az EP igazi kétharmados döntését azonban képtelen elfogadni.

„Itt az idő, hogy valóban fontos kérdésekről konzultáljunk. Itt az idő, hogy mi, magyarok is megüzenjük Orbán Viktornak, nem kérünk a Brüsszel-ellenes háborúból, nem kérünk a magyar demokrácia lerombolásából! Nem hagyjuk, hogy a miniszterelnök a magyar emberek mögé bújjon a tények elől!” – ezzel magyarázta Sermer Ádám, hogy miért kezdeményezik a diskurzust a Sargentini-jelentésről. A párt a demonstrációval és a Sargentini-konzultációval fejezi ki, hogy a magyar emberek többsége elkötelezett az európai értékek, a jogállam, a demokrácia és a piacgazdaság iránt. „Arra kérjük honfitársainkat, hogy csatlakozzanak az Európa melletti demonstrációnkhoz és a konzultációhoz! Tűzzük ki együtt az unió zászlaját a magyar Országgyűlésre!” – zárta sajtótájékoztatóját a Liberálisok képviselője.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK