Belépek a Pártba
11 október
2018
HÍR
554 látogató

#Nekemelőbújhatsz

Minden ember életének kulcskérdése, hogy önazonossá és érett felnőtté tud-e válni, ezen keresztül pedig önmaga és környezete boldogságáért is tud-e tenni. A magyarországi meleg közösség tagjai számára közel sem olyan színesek és jókedvűek a hétköznapok, mint amilyen a Pride-felvonulás: az LMBTQIA-emberek 40 százalékát érte már munkahelyén hátrányos megkülönböztetés, sokat közülük éppen szexuális orientációjuk miatt nem kapnak meg egy munkát, vagy éppen veszítik el meglévő állásukat. Európában szinte egyedülálló módon, alaptörvényi szinten vitatja el a magyar állam e közösség egyenlő bánásmódhoz való jogát a családalapítás kérdésében.

Az egész társadalom érdeke, hogy felszámoljuk a melegséggel kapcsolatos tévhiteket, és elejét vegyük a melegeket érő előítéleteknek, hátrányos megkülönböztetésnek. Sokan azért kényszerülnek rejtőzködni, akár még a saját családjuk előtt is, mert sajnos okkal vélik, hogy előbújásuk esetén többen elfordulnak majd tőlük.

Az Előbújás napján azokat az embereket ünnepeljük, akiknek volt bátorsága vállalni önmagukat. Azokat az embereket vesszük körül odafigyeléssel, akik nem élhetnek teljes életet a többségétől eltérő szexuális orientációjuk miatt. Tiszteljük azokat, akik az előítéletekkel teli, sokszor fájdalmas utat választva, előbújtak, vállalva akár a hátrányos megkülönböztetést is. Tiszteljük azok döntését is, akik nem kívánnak coming outolni. A Liberálisok a jogtudatosság hónapjának keretében azért küzdenek, hogy Magyarországon senkinek se kelljen lehajtania a fejét olyan tulajdonsága miatt, amelyről nem tehet. #nekemelőbújhatsz

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK