Belépek a Pártba
20 április
2017
HÍR
410 látogató

Ne vezessék be hatástanulmány nélkül a központosított középiskolai felvételit!

Budapest, 2017. április 20., csütörtök (MTI) – A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy addig ne vezessék be a központosított középiskolait felvételi rendszert, amíg arról el nem készülnek a hatástanulmányok.

Bősz Anett csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy a Fidesz a “tudatlanságalapú” társadalom alapjait fekteti le a középiskolai felvételi rendszer átalakításával, mert tömegek szorulnak majd ki a gimnáziumokból, a szakiskolákba, illetve szakgimnáziumokba felvételezők kényszerpályára kerülnek, és később várhatóan rosszabb lesz az életminőségük gimnazista társaiknál.
Az ügyvivő arra kérte a kormányt, hogy vonja vissza az oktatási salátatörvény-javaslatot, mondván, az tönkreteszi a gyermekeket, a tanárok egy részének pedig olyan feladatokat is el kell majd látniuk, amikre nincsenek kiképezve.
Bősz Anett a Liberálisok nevében azt is javasolta, hogy a jövőben csak akkor lehessen átadni az iskolafenntartói jogokat egy egyháznak, szervezetnek vagy magánszemélynek, ha azzal a szülők és a tantestület is egyetért. Utóbbi csak a diákönkormányzat egyetértésével adhatna ki beleegyező nyilatkozatot – tette hozzá. Elmondta, hogy “Az iskola az iskolapolgároké” címmel blogot és Facebook-oldalt indítanak, ahol azoknak az intézményeknek próbálnak segítséget nyújtani, akik úgy érzik, hogy “rájuk rúgta az ajtót” valamelyik egyház vagy szervezet.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK