Belépek a Pártba
29 április
2019
HÍR
397 látogató

Ne mismásolja el a Fidesz-MSZP-koalíció a zuglói parkolóbotrányt!

A Liberálisok szerint tanulságos, hogy a Fidesz-MSZP-koalíció hogyan játszotta ki a parkolási botránnyal kapcsolatban Karácsony Gergelyt. Úgy tűnik, Karácsony arra az oldalra sincs befolyással, amelyik főpolgármester-jelöltté emelte. Zugló polgármesterének a parkolórendszerrel kapcsolatos javaslatát ugyanis a Fidesz az MSZP-vel karöltve söpörte le. Ezek után nehéz elhinni, hogy főpolgármesterként nagyobb mozgásteret kapna Karácsony.

Mi azt javasoljuk, hogy egy olyan vizsgálóbizottságot állítsanak fel Zuglóban, amelyben csak azok a képviselők kapnak helyet, akik nem támogatták a projektet vagy tartózkodtak a szavazáskor. Ezen kívül vonjanak be független civil szervezeteket is a vizsgálatba. Olyan civileket, akik az átláthatóságért és a korrupciómentes közéletért küzdenek.

A Liberálisok szerint a zuglói polgármester javaslata, hogy önkormányzati cég vegye át a fizetős parkolási rendszer üzemeltetését, épp úgy elhibázott, mint korrupció esetén az elkövetőre bízni az ügy kivizsgálását. Nyilvánvalóan nem ez lesz az üdvözítő megoldás, hiszen akkor éppen az a városvezetés üzemeltetné a parkolási rendszert, amelyik korábban jóváhagyta a botrányos fizetős rendszer bevezetését. Ehelyett tisztességes, átlátható és piaci alapú versenyben kellene kiválasztani a legjobb szolgáltatást. A Liberálisok szerint a zuglói Fidesz-MSZP-koalíció súlyos károkat okozott a XIV. kerületi polgároknak, és ezért előbb vagy utóbb vállalniuk kell a felelősséget! Bízunk benne, hogy az őszi önkormányzati választások után eljön majd a számonkérés ideje.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke a zuglói önkormányzat előtt tartott sajtótájékoztatót a témában:

Ne mismásolja el a Fidesz-MSZP koalíció a parkolási botrányt! – javaslatcsomagunk a zuglói modell kifehérítésére

تم النشر بواسطة ‏‎Liberálisok‎‏ في الأحد، ٢٨ أبريل ٢٠١٩

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK