Belépek a Pártba
31 március
2018
HÍR
395 látogató

Ne kampányoljanak a templomokban!

A Magyar Liberális Párt boldog húsvéti ünnepeket kíván minden embernek, egyúttal felkéri a politikusokat és az egyházi vezetőket, hogy az egyházi eseményeket ne használják fel a kampányra. Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy fideszes politikusok a templomokban tartottak kampányrendezvényeket. De sajnos arra is volt példa, hogy az egyházi vezetők a hívők lelki üdve helyett a kormánypártok melletti agitációval voltak elfoglalva.

A Fidesz olyan alaptörvényt erőltetett rá az országra, amely szembemegy a vallásszabadság alapvető követelményével, miközben a keresztény értékekre hivatkozva az egész országra kiterjedő gyűlöletkampányt indítottak az idegenekkel szemben. Minden világvallás alaptanítása az egymással szembeni elfogadás. A keresztény értékek védelmezőjeként tetszelgő kormánypártnak lehetősége lett volna rá, hogy a menekültválságot a tolerancia, a befogadás és a segítségnyújtás kultúrájának erősítésére használja fel. Ehelyett a Fidesz félelmet keltett a magyar társadalomban védtelen és kiszolgáltatott emberekkel szemben, és vallásháborút indított az iszlámmal szemben.

A Liberálisok szerint minden embernek joga van hozzá, hogy szabadon gyakorolja hitét és vallását. Az államnak pedig biztosítania kell, hogy senkit ne érhessen hátrány politikai meggyőződése miatt. Az illiberális államban mára azonban veszélybe kerültek ezek az alapvető értékek. A vallás nevében politikai állásfoglalásra kényszerítik a híveket, gyűlöletet és félelmet keltenek a templomokban a más hitűekkel szemben. A Liberálisok arra kérik az egyházak és a felekezetek vezetőit, ne vegyenek részt a Fidesz propagandájában, és ne hagyják, hogy a gyűlölet politikája megfertőzze közösségünket!

 

Fotó: Kuncze Gábor/Facebook

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK