Belépek a Pártba
25 április
2017
HÍR
353 látogató

Ne büntesse tovább a kisegyházakat az Orbán-kormány

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy ne korlátozzák tovább a kisegyházak működését és általa a vallásszabadságot Magyarországon. Az Emberi Jogok Európai Bírósága példátlan mértékű, csaknem egymilliárd forintos büntetést szabott ki a mai napon az Orbán-kormány jogsértése miatt. A magyar államnak csaknem egymilliárd forint kártérítést kell fizetnie, miután a Fidesz-kormány által beterjesztett és kormánypárti többséggel elfogadott egyházügyi törvény az Emberi Jogok Európai Egyezményének több cikkelyét is súlyosan sérti. Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a kormány az Alkotmánybíróság és a strasbourgi bíróság sorozatos elmarasztaló ítéleteit követően a mai napig sem módosította az egyházügyi törvényt.

A Magyar Liberális Párt a jogsértő gyakorlat felszámolása érdekében benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amely minden ember számára biztosítja a lelkiismereti és vallásszabadság maradéktalan érvényesülését. A Liberálisok szerint a korábbi, 1990-es törvényhez hasonlóan ismét olyan törvényre van szükség, amely garantálja az állam világnézeti semlegességét, az állam és az egyházak elválasztását, valamint a polgárok lelkiismereti alapon szerveződő közösségeinek önmeghatározását. A Liberálisok szerint Balog Zoltánnak, egyházügyekért felelős miniszterként végre felelősséget kell vállalnia a súlyos jogsértés és a példátlan pénzbüntetés miatt. Különösen aggályosnak és visszatetszőnek tartjuk, hogy református lelkészként egy olyan törvényhez adta a nevét, amely mások vallásgyakorlását súlyosan korlátozza.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK