Belépek a Pártba
02 július
2018
HÍR
446 látogató

Ne az árat, hanem a versenyt növeljék a budapesti taxizásban!

A Liberálisok szerint a taxi tarifanövelése helyett a szolgáltatók közötti szabad verseny megteremtésére van szükség. Ennek érdekében a taxirendeletet nem módosítani, hanem visszavonni kell. Ne a hatósági ár szabályozza az árfekvést, hanem a szolgáltatás minősége. Engedjék a független szolgáltatókat érvényesülni, ne lehetetlenítsék el az Ubert, és hatékonyan vegyék fel a harcot a taxis hiénákkal szemben.

Tarlós István rendeleti úton korlátozta a taxis piac szabadságát, a központilag meghatározott, egyre magasabb árak mellé folyamatosan romló szolgáltatás társul. A BKK legutolsó hivatalos ellenőrzésén a taxisok kétharmada fennakadt a szabálytalanságok miatt.

A főváros fideszes vezetésének döntésével július elsejétől megemelkedett a taxizás hatósági ára. A 450 forintos alapdíj 700 forintra, a kilométerdíj 280 forintról 300 forintra, a percenkénti várakozási díj pedig 70 forintról 75 forintra nőtt. A növekedés mértékével csak Tarlós István pökhendisége vetekedhet, aki a problémára csak annyit mondott, hogy akinek drága lesz a taxi, majd utazik tömegközlekedéssel. A fideszes városvezetéshez közel álló Főtaxi mindeközben felvásárolta a Budapest Taxit, ezzel szinte monopolhelyzet alakult ki Budapesten. A beavatkozás hatására torzult a taxis piac, a szabályszegések viszont továbbra sem csökkentek. A Liberálisok szerint árnövelés helyett a taxirendelet visszavonására lenne szükség.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK