Belépek a Pártba
02 október
2018
HÍR
2508 látogató

Ne akadályozza az Orbán-kormány Ukrajna NATO-csatlakozását!

A Magyar Liberális Párt szerint súlyos felelőtlenség az Orbán-kormány részéről, hogy folyamatosan akadályozza Ukrajnát a NATO-csatlakozásban. A Liberálisok meggyőződése, hogy Magyarország és a kárpátaljai magyarság érdeke is a mielőbbi ukrán NATO-tagság. Egyetértünk az Orbán-kormánnyal abban, hogy az ukrán oktatási törvény hátrányos helyzetbe hozza a keleti szomszédunknál élő honfitársainkat, ugyanakkor sokkal nagyobb kockázatnak tartjuk azt, hogy Ukrajna a NATO támogatása nélkül Oroszország prédájává válik.

Az elmúlt időszakban több hír is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy a kárpátaljai magyarság elleni támadások mögött nem ukrán nacionalisták, hanem Moszkva-barát szélsőjobboldali csoportok állnak. Az ország keleti határánál folyó, orosz szeparatistákkal vívott háborúban újabb és újabb, az ukrán hadsereg szolgálatában álló magyar katonák vesztik életüket. A magyar kisebbség egyértelmű érdeke az, hogy Ukrajna mielőbb csatlakozzon a NATO-hoz és az Európai Unióhoz. A Liberálisok szerint a tagság elnyerését követően könnyebb lenne változtatásokat eszközölni a problémás oktatási törvényben is.

Az Orbán-kormány a ukrán NATO-tagság blokkolásával azt kockáztatja, hogy Ukrajna végérvényesen az orosz érdekszférába kerül. Bízunk benne, hogy a Vlagyimir Putyinnal jó barátságot ápoló Fidesz-kabinet nem az orosz fél kérésére gátolja Kijev csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez. Arra kérjük az Orbán-kormányt, tegyen meg mindent a kárpátaljai magyarok és Ukrajna integritásának védelmében. Támogassa az ország NATO és EU-csatlakozását!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK