Belépek a Pártba
02 október
2018
HÍR
395 látogató

Ne akadályozza a Fidesz a nők védelmét az erőszakkal szemben!

A Magyar Liberális Párt az erőszakmentesség világnapján arra kéri a Fideszt, hogy ne halogassa tovább az Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Ma Magyarországon több mint kétszázezer nő él bántalmazó kapcsolatban és legalább egymillióan vannak, akiket partnerük fizikálisan vagy szexuálisan bántalmazott már. Az ő védelmükben arra kérik a Liberálisok a kormánypárti többséget, hogy támogassák végre az egyébként már 2014-ben aláírt egyezményt, és mielőbb léptessék életbe itthon is. Ez az egyezmény erős védelmet nyújthat mindazoknak, akik családon belüli erőszakot szenvednek el a mindennapokban. Az egyezmény életbe lépésével az állam szakszerű és átfogó jogi keretek között léphetne fel a nők védelmében. Továbbá a megfelelő szakemberek képzését, az áldozatok intézményi befogadását, és az elkövetők felelősségre vonását is elősegítené.

A Liberálisok októberben indították el a jogtudatosság hónapját. A kampányunk első hetében kiemelten foglalkozunk a nők helyzetével, hátrányos megkülönböztetésükkel, és az őket érintő atrocitásokkal. Az Isztambuli Egyezmény ratifikációja mellett azzal tehetné a legtöbbet a Fidesz a nők védelmében, ha nem tekintene másodrangú állampolgárként rájuk. Mert amíg a Fidesz állami szinten diszkriminálja a nőket, addig az erőszakkal szemben sem fogja tudni megvédeni őket.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK