Belépek a Pártba
02 július
2019
HÍR
439 látogató

Mondjunk nemet közösen az MTA szétverésére!

A mai nap újabb vízválasztó az Orbán-rezsim történetében. A Fidesz-kormány azok után, hogy kártékonyan próbált beleszólni a kulturális élet szabadságába, majd az emberek mindennapjaiba, legmélyebb magánügyeibe, már attól sem rettent vissza, hogy a magyar tudományos életet is kisajátítsa, és saját kutatóhálózatát erőszakkal leválassza az MTA-ról. Orbán Viktor rendszere azonban nemcsak átalakítaná a magyar tudományos életet, de teljesen meg is szüntetné annak szabadságát és függetlenségét. Ez elfogadhatatlan!

A Magyar Tudományos Akadémia átalakításáról szóló törvényjavaslatot úgy szavazta meg a kétharmados Fidesz-kormány, hogy érdemben még csak nem is tárgyaltak a tudományos élet képviselőivel. A Fidesz bűnt követett el akkor, amikor egy olyan törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amely jelentősen csorbítja az MTA tudományos szabadságát. A Fidesz bűnt követett el akkor, amikor hiába kérték civilek,  ellenzéki pártok, hiába tüntettek több ezren a tervezett változtatások ellen, a kormány egyeztetni sem volt hajlandó a kutatókkal, és ezzel több ízben megalázta az akadémiai dolgozókat. A Fidesz bűnt követett el akkor, amikor megtörte a javaslatot benyújtó Palkovics László innovációs és technológiai miniszter gerincét, és a tudomány emberét utasította arra, hogy elárulja a tudomány legfőbb intézményét.

A Fidesz-kormány egyre barbárabb módszerekkel igyekszik beleszólni a kultúra és a tudomány szabadságába, de ezt már nem hagyhatjuk annyiban! A Magyar Liberális Párt képviseletében Bősz Anett országgyűlési képviselő – aki természetesen nemmel szavazott a törvényjavaslatra – és Sermer Ádám főpolgármester-jelölt is részt vesz az Akadémiai Dolgozók Fórumának ma délután 4 órára meghirdetett demonstrációján, hogy civilekkel, ellenzéki pártokkal együtt kiálljanak a tudomány szabadságáért és függetlenségéért. Mondjunk nemet közösen az MTA szétverésére!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK