Belépek a Pártba
04 július
2018
HÍR
489 látogató

Minden magyar szavazhasson levélben!

A Magyar Liberális Párt törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy minden magyar állampolgár szavazhasson levélben. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi törvények különbséget tesznek magyar és magyar ember között. A törvénymódosító javaslattal azt szeretnénk elérni, hogy minden magyar állampolgárt egyenlő jogok illessenek meg a választásokon. Szeretnénk, ha az európai parlamenti (EP-) választáson és az önkormányzati választáson a határon túli magyarokon kívül minden választópolgár, így azok is leadhatnák levélben a szavazatukat, akik külföldön élnek, dolgoznak vagy tanulnak. Véget akarunk vetni annak, hogy a külképviseleteken több órát kelljen sorban állnia a külföldi magyaroknak csak azért, hogy élhessenek alapvető demokratikus jogukkal, és leadhassák a szavazatukat. Szeretnénk, hogy a jövőben minden magyar állampolgárnak lehetősége nyílna a levélben szavazásra.

A törvénymódosító javaslatunk beadásával párhuzamosan arra is felszólítjuk a kormányt, hogy dolgozzák ki az online szavazás rendszerét. A Liberálisok szerint a XXI. században, amikor a pénzügyeinket is a legnagyobb biztonsággal kezelhetjük elektronikus úton, nem irreális elvárás, hogy interneten keresztül adhassuk le a szavazatunkat. Az elektronikus személyi igazolvány bevezetésével pedig végre lehetőség nyílt arra, hogy minden magyar ember online tudja leadni szavazatát, ahogy azt Észtországban már évek óta teszik a választók.

Amíg azonban az online szavazás technikai feltételeit nem tudják megteremteni, addig elvárjuk, hogy a levélszavazás rendszerét terjesszék ki minden magyar választópolgárra. A Liberálisok szerint ez lenne a legfontosabb változtatás, amit végre kellene hajtani, ha már a választási törvényhez nyúl a Fidesz.

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatójáért kattints ide!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK