Belépek a Pártba
19 szeptember
2019
HÍR
286 látogató

Klímaügyi albizottságot minden országgyűlési bizottságba!

A Fidesz a klímaügyi rendkívüli parlamenti üléstől távol maradva bizonyította, hogy nem érdekli a jövő, és nem szövetséges, hanem akadály a klímakatasztrófa elleni küzdelemben. A parlamenti ellenzék képviselői ezért egységes fellépés mellett döntöttek.

Megállapodásunk alapján minden országgyűlési bizottságban klímaügyi albizottság létrehozását kezdeményezzük. A klímaváltozás nem egyetlen szakpolitika témája és nem is egyetlen tárca vagy bizottság feladata ezzel foglalkozni. A klímaügyben az élet minden területét átszövő problémák sorával szembesülünk és e területeken minden eszközzel küzdenünk kell, ahogy azért is, hogy a Fidesz-kormány ne felejthesse el, mi a kötelessége.

Természetes fórumaink az Országgyűlés kezdeményező, javaslattevő, illetve a kormányzati munka ellenőrzésében közreműködő szervei: az Országgyűlés bizottságai. Az általunk létrehozni kívánt albizottságok pedig biztosíthatják a széleskörű társadalmi, szakmai és politikai párbeszédet. Megkezdődhet a párbeszéd, megalapozhatjuk az új terveket és célokat, melyek biztosítják, hogy Magyarország méltányos és arányos hozzájárulása a klímaválság kezeléséhez a jelenleginél jóval ambiciózusabb célok mentén valósuljon meg.

Teljesen világos, hogy sem a kormány aktuális, tagadásra épülő politikája, sem Áder János várható szereplése a szeptember 23-ai, António Guterres ENSZ-főtitkár által összehívott New York-i klímacsúcson nem megoldja, hanem súlyosbítja a gondokat. A klímaügyi albizottságok ereje és egymásra épülő munkája képes lehet ellensúlyozni a Fidesz rombolását. Számítunk minden józanul gondolkodó politikusra és minden állampolgárra!

Az aláírók:

Arató Gergely DK
Bősz Anett Független
Gurmai Zita MSZP
Hadházy Ákos Független
Nunkovics Tibor Jobbik
Schmuck Erzsébet LMP
Szabó Szabolcs Független
Szabó Tímea Párbeszéd
Szél Bernadett Független
Székely Sándor Független
Tordai Bence Párbeszéd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK