Belépek a Pártba
08 július
2014
HÍR
898 látogató

Minden állami szerződést felfüggesztettek?

Sajtóértesülések szerint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ma egy körlevélben állított le minden állami beszerzést és fejlesztést. A miniszter állítólag több mint száz cégnek küldte el üzenetét, amelyben azt kéri, csak a mindennapi működéshez szükséges szerződéseket hosszabbítsák meg a címzettek. Az indoklás elmaradt.

A Liberálisok tudni szeretnék, hogy amennyiben igaz a sajtóhír, miért és mennyi időre függesztették fel a szerződéseket. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a kivételt képező „normál üzletmenethez szükséges szerződések” körébe milyen beruházások tartoznak.

A Fidesz kormányzása alatt az állami megrendelések rendszere teljesen átláthatatlanná vált, nem tudni, ki felel az adófizetők pénzének tisztességes felhasználásáért. Időnként indoklás nélkül herdálnak el hatalmas összegeket, most pedig magyarázat nélkül állítják le az állami cégek gazdálkodását.

Az államigazgatás ki van szolgáltatva a Fidesz belső harcainak, a pillanatnyi erőviszonyokon múlik, hogy éppen hova jut pénz fejlesztésre és hova nem. Egy jól működő államigazgatásban egy ilyen körlevél elképzelhetetlen lenne. Arra kérjük Seszták Miklóst, tisztázza a helyzetet és hogy ez minél előbb megtörténjen, Fodor Gábor, az MLP országgyűlési képviselője, írásbeli kérdést intéz a miniszterhez.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK