Belépek a Pártba
20 november
2019
HÍR
556 látogató

Miért nem védi meg az Orbán-kormány a magyar gyermekeket?

Világos választ várunk Novák Katalin családügyi államtitkártól, hogy miért nem ratifikálja az Orbán-kormány az Isztambuli Egyezményt, amely erős jogi védelmet nyújtana a gyermekeknek és az anyáknak az erőszakkal és a jogsértésekkel szemben. Egyértelmű választ várunk Varga Judit igazságügyi minisztertől, miért nem készítették még elő a szükséges törvényjavaslatokat az egyezmény magyarországi életbe lépéséhez? Szeretnénk megtudni, hogy az Igazságügyi Minisztériumban kifejezetten ezzel a feladattal megbízott Nőkkel Szembeni Erőszakkal Foglalkozó Munkacsoport eddig milyen munkát végzett el?

Miért akadályozza a Fidesz, hogy végre kellő eréllyel fel lehessen lépni a gyermekek és a családok védelmében? Miért nincs törvényi felhatalmazása az ügyészségnek arra, hogy a családon belüli és a szexuális erőszak minden esetében büntetőeljárást indíthasson?

Világos választ várunk a Fidesztől, miért hazudják azt, hogy számukra a magyar családok a legfontosabbak, miközben a családok szociális juttatásait folyamatosan leépítették, a családi pótlékot több mint tíz éve nem emelték, és olyan támogatási rendszert építettek ki, amely kizárólag a tehetősebb családok számára elérhető.

Ha a kormány számára fontosak a gyermekek, miért lökik őket 16 évesen az utcára? Miért kellett levinni a tankötelezettség korhatárát? Ha a Fidesz számára fontos a gyermekek jövője, miért nem gondoskodnak arról, hogy korszerű és minőségi oktatásban részesülhessenek az iskolákban? Miért nem becsülik meg jobban a tanárokat, miért nem hagyják őket nyugodtan tanítani?

Ha az Orbán-kormány számára fontos a gyermekek jövője, akkor miért vétózza a párizsi klímaegyezmény végrehajtásáról szóló tervezetet? A Gyermekjogok Világnapja alkalmából a mellébeszélés helyett világos válaszokat várunk, miért nem áll ki az Orbán-kormány a magyar gyerekek jogaiért!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK