Belépek a Pártba
31 március
2015
HÍR
567 látogató

Mi kell még Vida Ildikó távozásához?

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a NAV eredményesen és jól működik. Ez derül ki abból a válaszból, amit Tállai András adott Fodor Gábor írásbeli kérdéseire. Fodor Gábor azt követően érdeklődött a NAV működéséről a szaktárcánál, hogy az Állami Számvevőszék jelentős hiányosságokat tárt fel a szervezetnél.

A kitiltási botrány után az Állami Számvevőszék jelentése sem ingatta meg a szaktárca bizalmát Vida Ildikóban.  Bár Tállai András arra a határozott kérdésre, hogy elégedettek-e Vida munkájával nem ad egyértelmű választ, ám a NAV érdemeit – melyek belefértek egyetlen mondatba – igyekszik felsorolni. A válaszból az is kiderül, hogy a szaktárca egyáltalán nem ellenőrzi és nem is tartja feladatának, hogy ellenőrizze a NAV-nál folyó szakmai munkát annak ellenére sem, hogy a szaktárca Vida Ildikó munkáltatója. Tállai abban sem talál kivetnivalót, hogy Vida Ildikó belső vizsgálata, mely megelőzte az ÁSZ elmarasztaló megállapításait, mindent rendben talált.

Ma éppen 166 napja annak, hogy Vida Ildikó elismerte, érintett a kitiltási botrányban. 166 napja annak, hogy a kormány a tüntetések, az adóhatóságban megrendült közbizalom, a közvélemény nyomása ellenére sem mozdította el helyéről a NAV elnököt. Tállai András válaszai azt jelzik, hogy a kitiltási botrány, a számtalan szakmai hiányosság ellenére is kitart a kormány Vida Ildikó mellett.

 

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK