Belépek a Pártba
03 június
2015
HÍR
563 látogató

Mekkora a felelőssége Farkas Flóriánnak a szolnoki szakiskola bezárásában?

 

Hogyan juthatott el egy szépmúltú alapítványi iskola 3 évvel azután, hogy az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) átvette az irányítását a bezáráshoz? Erre a kérdésre várjuk a válaszokat azt követően, hogy az ORÖ hétvégén bejelentette, kiszáll az iskola működtetéséből, ami egyben az intézmény végét jelenti.

Az ORÖ 2012-ben vette át az 1996-ban alapított szolnoki Hegedűs T. András iskola működtetését annak ellenére is, hogy a váltással a korábbi fenntartó Integrált Oktatásért Alapítványnál sem értett mindenki egyet. A cigány gyerekek felzárkóztatásával, tehetséggondozással foglalkozó intézmény országosan is sikeres volt. Éppen ezért az akkor még Farkas Flórián vezette ORÖ is a profil országos elterjesztésének tervével vette át a működtetést és az átszervezés előnyeként a finanszírozási források növekedését jelölték meg fő szempontként.

Az ORÖ működtetésével 3 év alatt jutott el az intézmény az országos sikertől a bezárásig, miután a megyei kormányhivatal szabálytalanságokat talált a gazdálkodásban. A kormányhivatal törvényességi eljárására reagálva az ORÖ belső vizsgálat nélkül, azonnali hatállyal döntött arról, hogy kiszáll az intézmény működtetéséből, s ezzel szélnek ereszt 200 roma tanulót és 18 pedagógust.

A Liberálisok Farkas Flórián egykori és az ORÖ jelenlegi elnökétől, Hegedűs Istvántól várják a választ a történtek után arra:
Igaz-e, hogy      az iskola vezetésének nem volt önálló gazdálkodási joga, minden számlát,      beszerzést az ORÖ-nál engedélyeztek és intéztek?
A      költségvetési pénzek elszámolását és lehívását, melyeket a kormányhivatal      most kifogásol, az ORÖ végezte-e teljeskörűen?
Ha a fenti      kérdésekre a válasz igen, akkor a kormányhivatallal kapcsolatos      visszaélések felelősét nem az ORÖ-n belül kellene-e keresni?

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK