Belépek a Pártba
04 március
2018
HÍR
356 látogató

Megnyílt az út a kormányváltáshoz

A Liberálisok örvendetesnek tartják, hogy a német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagságának két harmada a nagykoalíció mellett szavazott. Ezzel végre megnyílt az út a kormányalakításhoz, ami várhatóan a választásokat követő 170. napon, március 14-én következik be. Ez a leghosszabb kormányalakítási procedúra Németország második világháború utáni történetében. A jó hír az, hogy vége a bizonytalanságnak, lesz végre kormánya Németországnak. Ez nem csupán Németország, hanem egész Európa számára is pozitív fejlemény, mivel minden fontos európai ügyben az előrelépést az új német kormánytól tették függővé.

A Liberálisok gratulálnak Angela Merkel kancellárnak és sok sikert kívánnak neki ahhoz, hogy a háború utáni Németország történetének harmadik olyan kancellárja lehet Konrad Adenauer és Helmuth Kohl után, aki immáron a negyedik ciklusát kezdheti meg. A nagykoalíció jövőjére némi árnyékot vet az a tény, hogy a német kormány  kisebbik koalíciós partnere, az SPD  végletekig megosztott, népszerűsége rekordmélységben van és ez sajnos bizonytalan kormányzati partnerré teheti.  A Liberálisok őszintén remélik, hogy az SPD helyzete konszolidálódik és konstruktív partnerként vesz részt az Európai Unió legjelentősebb országának kormányzásában.

Magyarország számára is fontos, hogy az elsődleges gazdasági, kereskedelmi partnere továbbra is politikailag stabil, kiszámítható  ország marad  a jövőben. Számunkra kiemelten jelentősége van, hogy ki tölti be Németország külügyminiszteri pozícióját. Ez a poszt a koalíciós megállapodás szerint az SPD-t illeti meg, de egyelőre nincs döntés a külügyminiszter személyéről.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK