Belépek a Pártba
11 december
2018
HÍR
686 látogató

Megjelent Szent-Iványi István új könyve, a “Magyarként Európában”

Miért van szüksége Magyarországnak egy olyan új, átfogó külpolitikai stratégiára, amely helyreállítja az ország nyugati orientációját és visszaszerzi hazánk nemzetközi tekintélyét? Mik a mai magyar külpolitika legnagyobb kihívásai? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szent-Iványi István külpolitikai szakértő „Quo vadis Hungaria” (magyarul: Magyarként Európában) című könyvében.

A novemberben megjelent kötet bemutatóján Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter egy ellenzéki külpolitikai manifesztumként jellemezte a könyvet, amely olvasmányosan, élvezhetően, minden nehézkes, tudományos megfogalmazástól mentesen mutatja be, mi történik a világban, és az hogyan hat ránk, magyar emberekre, hogy mi a legrosszabb a mai külpolitikában, és hogyan lehetne azon változtatni.

Arató Krisztina történész, politológus szerint a könyv gördülékenyen, személyes hangvételben, hitelesen mutatja be Magyarország nemzetközi kapcsolatait, amely visszaigazolja, hogy a szerző nem csak jól ír a magyar külpolitikáról, de jól is csinálná, például egy árnyékkormány külügyminisztereként.

Szent-Iványi István szerint a „Magyarként Európában” egy olyan könyv, amire a pályája kezdetén neki is nagy szüksége lett volna, és amely nem csak a külpolitikában járatos, de a politika iránt érdeklődő olvasókat egyaránt érdekelheti. A Republikon Intézet szervezésében megrendezett  kerekasztal-beszélgetésen a könyv kapcsán vitázó szakértők egyöntetűen egyetértettek abban, hogy a magyar társadalomnak nagy szüksége volt egy olyan hiánypótló kötetre, mint a „Quo vadis Hungaria”.

A könyv már kapható a Libri csoport könyvesboltjaiban!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK