Belépek a Pártba
18 március
2016
HÍR
584 látogató

Megállapodás már van – kérdés, hogy megoldás is lesz-e?

A Liberálisok üdvözlik, hogy megállapodással zárult a rendkívüli brüsszeli EU-török csúcstalálkozó a migrációs válságról, ám a párt szerint a tényleges megoldás még távoli.

A párt fontosnak tartja, hogy a március 7-i elvi nyilatkozathoz képest az EU számára vállalhatóbb feltételek mellett született meg az egyezség.
A megállapodás szerint a vízumliberalizáció júniusban csak az előzetes feltételek teljesítése estén következik be, a csatlakozási tárgyalások során is csak a pénzügyi fejezetet nyitják meg és a jogállamisággal foglalkozó igazságügyi fejezet megnyitására egyelőre nem kerül sor. Fontos, hogy a megállapodás lényegi része – a szabálytalan úton érkező menekültek visszaküldése – nagyon rövid határidőn belül, már vasárnaptól kezdődően életbe lép. Amennyiben a felek tartják magukat a megállapodáshoz, az az elmúlt időszak egyik legsúlyosabb válságát, a menekültválságot az EU számára kezelhető keretek közé tereli. Ugyanakkor ez a megállapodás nem visz lényegesen közelebb a   menekültválság tényleges megoldásához.  A Liberálisok szerint ez csak akkor következik be, ha az EU erőfeszítéseinek köszönhetően is véget ér a szíriai polgárháború és nemzetközi ellenőrzés mellett átfogó rendezésre kerül sor a térségben. Ettől még nagyon távol vagyunk és ez a megállapodás sem vitt közelebb minket a tényleges megoldáshoz.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK