Belépek a Pártba
04 november
2017
HÍR
606 látogató

Meg kell küzdenünk a független és szabad Magyarországért

November 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. 61 éve ezen a napon kezdődött meg az orosz invázió, amely a magyar forradalom leverésével és a demokrácia felszámolásával ért véget.

A Magyar Liberális Párt arra figyelmeztet, hogy a szabadságért folytatott küzdelem soha nem érhet véget, és mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy Magyarország függetlenségét meg tudjuk őrizni. Szabad és független Magyarország viszont csak az erős Európai Unióban képzelhető el. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak, hogy Orbán-kormány évek óta unió ellenes propagandát folytat, és a keleti nyitással olyan országok szövetségét keresi, ahol a vezetők nem tartják tiszteletben az alapvető emberi jogokat és törvénytelen eszközökkel tartják fenn hatalmukat. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak, hogy a Fidesz-kormány olyan szerződéseket köt, amely hosszú évtizedekre kiszolgáltatottá teszi hazánkat a Vlagyimir Putyin vezette Oroszországnak.

Az illiberális állam a közös, erős Európáért való küzdelem helyett keleti autokráciák kegyeit keresi, és ezzel megtagadja 1956 hőseinek emlékét. Nekünk, ellenzékieknek az a felelősségünk, hogy az ’56-os forradalom híveihez hűen Magyarországot közösen vezessük vissza az Európához, a szabadságra épülő demokráciához vezető útra.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK