Belépek a Pártba
13 március
2015
HÍR
594 látogató

Matolcsy és Windisch távozzon hivatalából!

A Magyar Liberális Párt lemondásra szólítja fel a pénzügyi szervezetek állami felügyeletét is ellátó Magyar Nemzeti Bank elnökét, Matolcsy Györgyöt és a felügyeleti területet felügyelő alelnököt, Windisch Lászlót.

A Quaestor-csoport kötvénykibocsátásával kapcsolatos botrányban ma már egyértelműnek látszik a Magyar Nemzeti Bank felelőssége, amely engedélyt adott egy alig több mint 10 millió forintos tőkéjű vállalat 70 milliárd forintos kötvénykibocsátására kisbefektetők részére. Nincs magyarázat arra, hogy az MNB milyen szakmai vagy politikai megfontolások alapján adta ki az engedélyt ennek a Fidesz közeli vállalatcsoportnak, mint ahogyan arra sincs magyarázat, hogy az alig létező magyar vállalati kötvénypiacon hogyan nem tűnt fel az MNB-nek, mint felügyelő hatóságnak, hogy a Quaestor által kibocsátott körvények értéke az engedélyezettnek több mint háromszorosa, meghaladja a 200 milliárd forintot.

A Magyar Nemzeti Bank most megalkuvás nélküli vizsgálatot ígér, ezt azonban nem folytathatják le azok a személyek, akik maguk is érintettek a botrányban, s akiknek bűnös szakmai mulasztása következményeként most kisbefektetők ezrei veszítik el megtakarításaikat.

Windisch László nem vizsgálhatja saját szakmai mulasztását, Matolcsy György pedig a Magyar Nemzeti Bank elnökeként személyében visel felelősséget a hanyag felügyeleti tevékenységért.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK