Belépek a Pártba
07 augusztus
2014
HÍR
1143 látogató

Már a rendőrség is elismeri, hogy súlyos milliókba került a német megszállási emlékmű védelme

A Magyar Liberális Párt az ORFK-tól megkapta arra a közérdekű adatigénylésre a választ, melyben a párt a Szabadság téri emlékmű őrzésének költségeit firtatta.  Az ORFK tájékoztatása szerint április 1-től július 22-ig az emlékmű biztosítása 88,3 millió forintjába került az adófizetőknek.

Az emlékmű őrzésének költségeit már számos médium firtatta és próbálta megbecsülni. A Liberálisok találgatás helyett hivatalos úton keresték meg az ORFK-t, és a közérdekű adatigénylésre érkezett válasz szerint a személyi költségek 83.771.000 Ft-ba, a dologi kiadások pedig 4.586.000 Ft-ba kerültek a kérdéses 113 napban. Ehhez hozzáadódik a szobor elkészítésének ára, tehát minimum 356.327.000 forintot fizetettek a magyar állampolgárok egy olyan történelemhamisító giccsért, melyet senki nem kért és senki nem támogatott.

A Liberálisok bizalmatlanok a rendőri adatközléssel kapcsolatban, hiszen a Hír24 kérdésére júliusban még azt nyilatkozta a hatóság, hogy az építkezés védelme semmiféle többletköltséggel nem jár. A  Blikk is próbálta szakértők segítségével megbecsülni a védelmi költséget, számításaik szerint napi 3-5 millió Ft lehetett ez az összeg, amihez képest szinte lehetetlennek tűnik, hogy a rendőrség ennek az összegnek a hatodából bonyolította a napi munkát.

Orbán Viktor és Tarlós István hatalmi hóbortból elrendelt presztízsberuházásokkal akarja kiszúrni a budapestiek szemét, miközben élhetetlenné és veszélyessé válik a város. Tarlós István eladta iskoláinkat és kórházainkat, a fővárosi önkormányzat kerületi polgármesterek színházává silányul, a közlekedési rendszer pedig fokozatosan leépül. A budapesti presztízsberuházások összesen 371 milliárd forintot emésztenek fel. Ebből az összegből hosszú távon biztosítható lenne Budapest működése, a közösségi közlekedés fejlesztése, a BKV rendbe tétele, a fővárosi oktatás- és egészségügy fejlesztése.

Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje
Popper Gábor, az MLP ügyvivője

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK