Belépek a Pártba
27 február
2015
HÍR
619 látogató

Magyarországot nem lehet a gyűlöletre építeni – Fodor Gábor reagálása Orbán Viktor évértékelőjére

A magyar polgárok ma válaszokat várnak a miniszterelnöktől szóvirágok és gyűlöletkeltés helyett. A gyűlöletre nem lehet Magyarországot építeni, a kirekesztéstől nem fejlődik a gazdaság. Magyarországnak nem újabb ellenségkép, hanem jövőkép kell. Csak egy gyenge miniszterelnök mutogat a „bevándorlókra”, „Európára” és a „liberálisokra”, amikor nem tud elszámolni saját kudarcaival.

 A magyar polgárokat nem lehet megtéveszteni a „polgár” szó ismételgetésével: Egy polgár nem lop, egy polgár nem titkosít, egy polgár nem rúg bele a szegényekbe.

Ami a munkahelyteremtést illeti:  munkahelyteremtésről nem beszélni kell, hanem csinálni a kormányzás 5. évében. Minden szakértő egyetért abban, hogy a közmunkaprogram kaotikus kudarc, ami nem vezet vissza az elsődleges munkaerő piacra.

Örülök, hogy Orbán Viktor legalább említés szintjén érintette a szegénységet – ezek szerint őt elkerülte az EMMI listája, ami tiltja a szó használatát. Kár, hogy nem tette hozzá, hogy Magyarországon a súlyosan nélkülözők aránya az EU-átlag háromszorosa, a gyerekek több mint 40 százaléka szegény az Eurostat adatai szerint.

Amit a miniszterelnök a gazdaságról elmondott, az a polgárok nyílt provokációja. Arról beszél, hogy nem külföldről felvett hitelből nő a magyar gazdaság, miközben ma titkosították 30 évre Paks bővítését, ami generációkra adósítja el hazánkat.

Ami a veszprémi vereséget illeti: Orbán szerint keményebben kell harcolnia a Fidesznek, hogy népszerűbb legyen. Az önreflexió teljes hiánya eddig minden miniszterelnöknek a székébe került.

Eközben az évértékelő a valóban fontos kérdésekről hallgatott. Orbán Viktor nem tud elszámolni a magyarok felé arról, hogy kik a kitiltási botrányban érintett emberek, hogyan vezetheti az adóhatóságot továbbra is Vida Ildikó. Nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mi a paksi szerződés tartalma, mi indokolja a 30 éves titkosítást. Nem beszél tisztán a miniszterelnök abban a kérdésben: Putyint vagy az Európai Uniót választja-e. Egy szóval nem említette Orbán Viktor, kiáll-e a szomszédos Ukrajna területi integritása mellett. Nem tudjuk, belátta-e a miniszterelnök, amit ma már minden önkormányzat tud: hogy az új szociális segélyezési rendszer társadalmi katasztrófához vezet. Nem tudjuk, vállalja-e a felelősséget a növekvő szegénységért és leszakadásért. Nem tett hitet Orbán Viktor a befogadó, nyitott Magyarország mellett. Nem tud válaszolni a miniszterelnök arra a kérdésre, hogy az oligarchákon és fideszes politikusokon kívül kinek jó az  illiberális állam építése, miért a választók fizetik meg a fideszes politikusok vagyonosodását, és ki fizeti meg a fideszes belháborúk és káosz árát. Amíg ezekre a kérdésekre nem válaszol Orbán Viktor, minden évértékelés felesleges.

Fodor Gábor, pártelnök, országgyűlési képviselő

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK