Belépek a Pártba
16 január
2020
HÍR
461 látogató

Magyarország Európa szégyenpadjára került

A magyar kormány folyamatosan építi le a demokráciát és korlátozza a szabadságot, ezt elégelte meg Európa. Az Európai Parlament most arra kéri az Európai Tanácsot, hogy hozzon határozott lépéseket a hetes cikk ügyében a magyar kormány illiberális politikája miatt. A hetes cikk alapján indított eljárás akár Magyarország uniós tagságának felfüggesztéséhez, végső esetben pedig kizárásához is vezethet.

A Fidesz-kormány folyamatosan megsérti az európai normákat, nem tartja tiszteletben az igazságszolgáltatás függetlenségét és a tudományos élet szabadságát. Ez azonban nemcsak a Fideszre nézve jár súlyos következményekkel, hanem egész országra is. Az EP legújabb döntése alapján ugyanis Magyarország uniós támogatása is veszélybe kerülhet az Orbán-kormány szabadságkorlátozós politikája miatt. A Fidesz tagságát szélsőséges politikája miatt a keresztény konzervatív Európai Néppártban már felfüggesztették, hamarosan ki is zárhatják a pártcsaládból. Hazánk nemzetközi tekintélye és érdekérvényesítő képessége talán rosszabb már nem is lehetne a Fidesz antidemokratikus politikája miatt. Itt az idő a korrekcióra. Arra kérjük a Fideszt, a következő parlamenti választásokig már ne okozott több kárt az országnak, konszolidálja politikáját! Ne próbáljon befolyást gyakorolni az igazságszolgáltatásra, és tartsa tiszteletben a média, a tudományos élet és a kultúra szabadságát! Ne kockáztassák hazánk uniós tagságát és támogatását! 2022-ben pedig olyan új kormányt kell alakítani, amely tiszteletben tartja az alapvető jogokat és az alapvető európai értékeket!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK