Belépek a Pártba
02 február
2017
HÍR
687 látogató

Magyarország elindult a “putyinizálódás” útján

Budapest, 2017. február 2., csütörtök (MTI) – A Magyar Liberális Párt szerint Magyarország elindult a “putyinizálódás” útján, ugyanis számos Oroszországban is tapasztalható intézkedés megvalósult már: ilyen a civilek vegzálása, a média és egyes társadalmi csoportok jogfosztása, a demokratikus intézményrendszer és a jogállam sérülése.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője csütörtökön Budapesten, az orosz nagykövetség mellett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja attól tart, a családon belüli erőszak tekintetében is a “putyini Oroszország útjára lép Magyarország”.
Elmondása szerint az orosz alsóház nemrég megszavazott egy olyan törvénymódosítást, amely dekriminalizálja a családon belüli erőszakot, annak ellenére, hogy Oroszországban az erőszakos cselekedetek 40 százaléka családon belül történik.    A Liberálisok úgy látják, a magyar kormány a családon belüli erőszak tekintetében sok szempontból Oroszországhoz hasonlóan viselkedik, pedig Magyarországon több százezer gyerek és nő szenved a családon belüli erőszaktól.
Az ügyvivő úgy fogalmazott, a nyugati világban minden értelemben békét kívánnak teremteni a társadalmak és a vezetők, de a keleti-országok – élükön Oroszországgal – olyan államok, amelyeket a következmények nélküli erőszak és a korrupció vezérel. Magyarországnak el kell döntenie, hogy a Kelethez vagy a Nyugathoz akar tartozni, hogy békét akar vagy az erőszak következmények nélküli folyását – jelentette ki Bősz Anett.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK