Belépek a Pártba
06 október
2018
HÍR
371 látogató

Ma a szabadság mártírjaira emlékezünk

Az aradi vértanúk azért áldozták fel életüket, hogy hazánk egy független, szabad országgá válhasson Európában. Az 1848-as forradalom és szabadságharc idején magyarok, szerbek, horvátok, lengyelek, németek, örmények, zsidók és cigányok közösen harcoltak azért, hogy Magyarország elnyerje önállóságát. Bár sokfélék voltak, a céljuk közös volt: itt akartak élni és boldogulni, együtt, békében és szabadságban. Sorsuk és hősies küzdelmük azt bizonyítja, nem a származáson múlik, ki lesz értékes tagja társadalmunknak.

A Liberálisok szerint csak a toleráns, befogadó, nyitott társadalom lehet sikeres Európában, amely képes a különböző kultúrák és nemzetek közötti párbeszédre és az együttműködésre. A bezárkózó, nacionalista, kirekesztő és homogenitást hirdető politika kudarcra van ítélve. 1848-ban az aradi mártírok inkább a halált választották, minthogy elhagyják hazájukat, 2018-ra viszont százezrek mentek el Magyarországról, mert nem találták boldogulásukat otthonukban, és úgy érezték, a hatalom nem tartotta tiszteletben a szabadságukat. A Liberálisok az aradi vértanúk emléknapján az 1848-as forradalom hősei előtt tisztelegnek, és egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért demonstrálnak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK