Belépek a Pártba
26 július
2014
HÍR
1228 látogató

Liberálisok reagálása Orbán Viktor Tusványoson mondott beszédére

Orbán Viktor ma új államrendet hirdetett. Orbán Viktor ma megtámadta mindazt, ami a demokrácia alapja. Nemet mondott a szabadságra, a piacgazdaságra, a civil társadalom önszerveződésére és értékeire. Orbán Viktor ma megtagadta mindazt, amiért egykoron harcba szállt és politikai szerepet vállalt, megtagadta egykori önmagát. És minderre szemmel láthatólag büszke.

A liberalizmusban a gyengébbet eltapossák – állította Orbán Viktor ma, miközben kormánya sokezer embert tett munkanélkülivé, éhbérért dolgozó közmunkássá, magára hagyta a rokkantakat, gyengéket, elesetteket. Orbán arról beszélt, hogy a liberalizmus nem védi a közösségi vagyont, miközben kormánya sorra államosította a közintézményeket és fosztotta meg az állampolgárokat magánnyugdíjuktól. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a liberalizmus nem ismeri el a világ magyarjainak egy nemzethez tartozását, miközben kormánya a határon túli magyarokkal és a nyugati világgal is csak konfliktusokat szít, s a világ magyarjai csak akkor fontosak számára, ha a szavazóurnákhoz kell menni. Orbán Viktor nem mond igazat, amikor a liberalizmust támadja, hiszen a liberalizmus egykori elkötelezett híveként teljesen tisztában van a szabadságelvű államrend értékeivel.

Orbán Viktor ma hivatalosan is bejelentette, hogy vége hazánkban a demokráciának, azt a munkaalapú állam váltja fel. Orbán Viktor ma azt mondta, lejárt a liberalizmus ideje. Orbán Viktor ma egyértelművé tette: vagy ő, vagy mi, szabadságszerető emberek. A válaszunk egyértelmű. Orbán Viktor önkényuralmi rendszeréből, és abból az államból, ahol a munka tesz szabaddá, nem kérünk. Magyarországnak szabadság, függetlenség, piacgazdaság kell, mert csak így lesz helyünk az Európai Unióban. Orbán Viktor útja vállalhatatlan, romlásba és diktatúrába vezet.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK