Belépek a Pártba
31 augusztus
2016
HÍR
779 látogató

Liberálisok: Tarlós István szerint az Unió támogatja az M3-as metró felújítását, az Európai Bizottság nem tud róla

A Liberálisok júliusban közérdekű adatigényléssel fordultak a Főpolgármesteri Hivatalhoz, illetve az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletéhez azt követően, hogy Tarlós István főpolgármester egy, az Európai Bizottságtól származó levélre hivatkozva állította, hogy a Bizottság „örömmel” támogatja az M3-as metró felújítási projektjét.

A Liberálisok fenntartásokkal kezelték a főpolgármester bejelentését, mivel Tarlós István nem hozta nyilvánosságra a levelet. Egyszerű volt arra a feltételezésre jutni, hogy valamit eltitkolt a levélből, átfesti annak tartalmát. Bizottság nem támogathat hivatalosan olyan  kérelmet, ami be sincs nyújtva.

Tarlós helyett Főpolgármesteri Hivatal egyik munkatársa, egy önkormányzati főtanácsadó válaszolt, aki mindössze annyit közölt, hogy a főpolgármester szabadságáról történő visszaérkezése után fog válaszolni a hivatal illetékes munkatársa az állítólagos levelet illetően.

Ugyanakkor az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője, Zupkó Gábor válaszában kijelenti, hogy az Európai Bizottság Regionális és Városfejlesztési Főigazgatósága tájékoztatása szerint a magyar kormány és az Európai Bizottság által elfogadott Közlekedési Operatív Program nem tartalmaz metró-felújítási projektet. Ugyanakkor a Felügyelő Hatóság, ami jelen esetben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, módosíthatná a projektek listáját, de ilyen módosítási javaslat nincs, így értelemszerűen nem készülhet javaslat az M3 projekt európai közösségi források által történő finanszírozására sem.

Tehát a Tarlós István nyári sajtókörútja a metró-felújítás uniós támogatását illetően úgy tűnik, minden alapot nélkülöz.

A főváros súlyos szakmai hibákat tartalmazó felújítási tervei már önmagában is elegendőek az elutasításhoz. Ehhez társulnak a Tarlós környezetében rendszeressé váló uniós pénzek körüli botrányok, mint a metrókocsik felújítására kiírt pályázat átjátszása az orosz fél számára, vagy a metrópótló buszok körül kialakult áldatlan állapotok. Mindezt megfejeli a kormányzat az ún. „Üzenjünk Brüsszelnek” unió ellenes kampányával, így nem csoda, hogy a mintegy 140 milliárdos beruházás támogatásához nem tudja megnyerni magának az Európai Bizottságot Budapest.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK