Belépek a Pártba
17 szeptember
2016
HÍR
905 látogató

Liberálisok: Szolidaritásra és nem ijesztgetésre van szükség!

Az irgalmasság és a szolidaritás olyan társadalmi kincs, amelyen ha osztozunk, megsokszorozódik, nem pedig csökken. Ezt valljuk mi, akik olyan kistelepülések polgármesterei vagyunk, ahol nemcsak szlogenekből ismerjük a magyar-roma együttélés békéjének fontosságát, az integráció jelentőségét, hanem nap, mint nap teszünk is érte közösen. Hiszünk abban, hogy gyűlöletkeltés és megosztás helyett a józan emberi észre, az együttműködés erősítésére, szolidaritásra, párbeszédre van szükség ma leginkább Magyarországon. Mindennek súlyát leginkább az önkormányzatok szintjén lehet látni: az emberek közelében a problémákat annak valós méretében, és nem pártpolitikai, hanem nemzeti dimenzióban látjuk.

Ennek alapján utasítjuk el a cigányok és a menekültek szembeállítását, és a romák ijesztgetését, mint például, hogy megszűnne vagy csökkenne a segélyezettek ellátása, ha nem megfelelő népszavazási eredmény születik október 2-án. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi ilyen veszély nem fenyegeti sem a romákat, sem pedig a nem romákat, és egyik társadalmi csoportnak sem érdeke, hogy ilyen feszültség terhelje az együttélésüket. Kérjük a politikusokat és a nyilvánosság szereplőit, hogy a romákat hagyják ki a népszavazási kampány témái közül, cselekedeteikben és szavaikban pedig a magyar-roma együttélés békéje mellett foglaljanak állást.

Jobban féltjük a romákat a képzetlen, pártok által bérencként használt roma önjelölt vezetőktől és a kormányzati propagandától, mint a migránsok áradatától. Az egész hisztérikus gyűlöletkeltés meggyőződésünk szerint a kormányzat bukott romapolitikáját hivatott eltakarni, ahol nem tudnak elszámolni milliárdos támogatásokkal és a hátrányos helyzetűek megsegítésére kapott brüsszeli forrásokkal.  Ebben az országban csak akkor lesz fejlődés, ha végre emberszámba vesznek minket   romákat is, mert  nekünk is ez a hazánk.

 

Roma Polgármesterek Szövetsége nevében:

Ignácz József, Besence község  polgármestere

Lakatos Béla,  Ács város polgármestere

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK