Belépek a Pártba
28 október
2016
HÍR
696 látogató

Liberálisok.: szigorúbb szabályokkal kell fellépni a gyermekek szexuális bántalmazása ellen!

A párt ügyvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Hintalovon Alapítvány adatait idézte, amelyek szerint mintegy 300 ezer magyar gyermek érintett szexuális bántalmazási ügyekben. Hozzátette, hogy eközben csak az elkövetők 0,3 százalékát vonják felelősségre a bíróságok.
Elképesztő, hogy a társadalom és a kormány is úgy gondolja, hogy “ha egy család rácsukja magára az ajtót”, akkor ott az történik, amit csak akarnak – fogalmazott a radikális törvényi és intézmény-keretrendszeri változtatás követelő Bősz Anett.
A politikus felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat a szakmai szervezetekkel a gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazások visszaszorításának érdekében. Kérte, hogy ennek során dolgozzanak ki egy prevenciós stratégiát, illetve szigorítsák a bántalmazók büntetését.
Iskolai programokkal és tájékoztatóanyagokkal segítségék a megelőzést, egyúttal tegyék nyilvánvalóvá a gyermekek számára, hogy a bántalmazotti lét nem normális állapot – sorolta tovább kéréseit Bősz Anett, aki olyan krízispontok felállítását is javasolta, ahová a bántalmazott gyermekek, illetve a bántalmazást érzékelő pedagógusaik fordulhatnak. Hangsúlyozta, nem csak tinédzsereket érhet szexuális abúzus, a legveszélyeztetettebb csoport a 4-11 év közötti kislányoké.
Az ügyvivő bejelentette, hogy pártjuk egy határozati javaslatot szeretne elfogadtatni a parlamenti képviselettel rendelkező pártokkal, annak érdekében, hogy mindenki közösen küzdjön az általa felsorolt javaslatok megvalósításáért.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK