Belépek a Pártba
24 március
2021
HÍR
720 látogató

Liberálisok: Súlyos felelőtlenség a rendelők elvétele

Meggyőződésünk, hogy a kormány súlyos hibát követ el azzal, hogy a területileg illetékes kórházak szakmai irányítása alá vonja az önkormányzati szakrendelőket a veszélyhelyzet idejére. A hatékonyabb egészségügyi védekezés, a betegellátás és az egészségügyi dolgozók kiegyensúlyozottabb terhelése, a védőoltási program végrehajtásának biztosítása érdekében” épp a fordítottjára lenne szükség. Az önkormányzatokkal és a pácienseket legjobban ismerő háziorvosokkal összefogva kellene megszervezni az oltási programot és a betegek ellátását. Budapest és számos önkormányzat több ízben felajánlotta, hogy segít a kormánynak az oltás logisztikájában, hogy minél előbb minél több ember megkaphassa a vakcinákat. A kormány azonban visszautasította ezt, sőt, most már a rendelőkre is rá akarja tenni a kezét. Eddig viszont azt láthattuk, hogy a központi irányítás finoman szólva is bukdácsol: félretájékoztatás, indokolatlan utaztatások, téves SMS-riasztások, több órás sorban állások, raktárban feltornyosuló vakcinák jellemzik a kormányzat oltási programját.

A tömeges oltásnak már rögtön az első hétvégéjén kudarcot vallott a kormány. Orbán azt ígérte, egy hétvége alatt mindenkit be tudnának oltani, ehhez képest még 74 ezer fővel sem sikerült boldogulni. Meggyőződésünk, hogy az önkormányzatokat nem kiszorítani kellene a védekezésből, hanem minél szorosabb szövetségben kellene együttműködni velük. Mert csak így lehet sikeres a védekezés! A rendelők elvétele súlyos felelőtlenség, amely tovább lassítja és rontja a járvány elleni védekezést. Továbbá félő, hogy a most ideiglenesnek ígért átalakítás véglegessé válik, és kormány a kórházak után a rendelőket is örökre államosítani akarja, ezzel tovább csorbítva az önkormányzatiságot.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK