Belépek a Pártba
21 március
2018
HÍR
577 látogató

Liberálisok Nyíregyházán – Bősz Anett: Vissza kell adni az önkormányzatoknak az iskolákat!

Vissza kell adni az iskolákat az önkormányzatoknak, és biztosítani kell az oktatási intézmények autonómiáját – erről beszélt Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője az MSZP nyíregyházi országgyűlési képviselő-jelöltjével, Csabai Lászlónéval közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Liberális Párt politikusa szerint a diákok és a tanárok joggal követelnek változást az oktatás területén, miután a kormány központosításra épülő modellje megbukott. Bősz Anett elfogadhatatlannak nevezte, hogy a helyi közösségeknek nincs beleszólása abba, hogy mi történjen a településükön működő gimnáziumokban, általános és szakiskolákban. Ráadásul az állam egyre több iskola fenntartását bízza különböző egyházakra szerte az országban, és így sok helyen a diákok számára elérhetetlenné vált a világnézetileg semleges oktatás. Bősz Anett arról is beszélt, hogy ellenzéki győzelem esetén teljesíteni kell a tiltakozó tanárok és diákok követeléseit. A tanórák számának radikális csökkentésére, a tankönyvválasztás szabadságának visszaállítására, az intézmények közötti átjárhatóság biztosítására van szükség – sorolta a Liberálisok politikusa.

Csabai Lászlóné, az MSZP-Párbeszéd nyíregyházi képviselő-jelöltje a hátrányos helyzetű és a fogyatékos diákok esélyegyenlőségének fontosságát hangsúlyozta. Szerinte a speciális igényű diákok oktatásához szükséges szakemberekből jelentős hiány van az országban, és egyre súlyosabb problémát jelent az iskolai szegregáció. A központosított oktatási rendszer alkalmatlan a különböző adottságú és helyzetű diákok megfelelő képzésére – mondta. A szocialisták és a Liberálisok politikusa is jelentős változásokat helyezett kilátásba, amennyiben április 8-án az MSZP-Párbeszéd és a Liberálisok alkotta Változás Szövetsége kap felhatalmazást a kormányalakításra.

A Liberálisok élőben közvetítették a sajtótájékoztatót a Facebookon:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1756078084412839/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK