Belépek a Pártba
08 július
2016
HÍR
813 látogató

Liberálisok: Mikor nyit meg a Sorsok Háza?

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudhassuk, mikor adják át hivatalosan a Sorsok Házát. A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy a tervek szerint már 2014 közepén meg kellett volna nyitni a józsefvárosi holokauszt-emlékhelyet. A Liberálisok tudni szeretnék, hogy mi a késlekedés oka, és ki felel a több mint kétéves csúszásért? 2013-ban közel negyvenmillió forint értékben szerződött a Miniszterelnökség az emlékhely kiállítási és szakmai programjához szükséges anyag kidolgozására a Schmidt Máriához köthető Közép- és kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal. A Liberálisok arra kérik Lázár Jánost, hogy hozza nyilvánosságra ezt a dokumentumot, és adjon magyarázatot arra, hogy miért nem valósult meg belőle semmi a mai napig. Kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a napokban miért nyilatkozat a Lázár vezette minisztérium ugyanerről a dokumentumról azt, hogy „a tárca nem szerződött senkivel a Sorsok Háza részletes koncepciójának elkészítésére, így nem is kaphatott ilyen anyagot senkitől”. A Sorsok Háza csak akkor valósulhat meg, ha annak koncepciójáról konszenzus jön létre a magyarországi zsidó közösség, a holokauszt-túlélők, továbbá az oktatási-kutatási szakértők között – a Miniszterelnökség szerint ezért nincs még mindig méltó állandó kiállítása Magyarországon a II. világháború borzalmainak. A Liberálisok választ várnak arra a kérdésre, hogy ki felelős a projekt csúszásáért, kinek a feladata lenne a szükséges konszenzus megteremtése. A Magyar Liberális Párt szerint szégyen, hogy miközben a Szabadság téren a leghevesebb bírálatok ellenére is rendkívül gyorsan sikerült felállítani a történelemhamisító második világháborús emlékművet, 2016-ban még mindig nincs emlékhelye a holokausztnak. Elvárjuk, hogy az ügyben felelős miniszter teljes körű tájékoztatást adjon a Sorsok Házával kapcsolatban.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK