Belépek a Pártba
14 október
2016
HÍR
693 látogató

Liberálisok.: legyen vége az Oroszországgal szembeni elvtelen és meghunyászkodó politikai magatartásnak!

Az Egyesült Államokkal kötött nukleáris megállapodás egyoldalú felmondása. A francia tűzszüneti határozat elutasítása az ENSZ Biztonsági Tanácsában. Iszkander M típusú nukleáris hadászati rakéták telepítése Kalinyingrád körzetében. Cybertámadás az amerikai Demokrata Párt levelezőrendszere ellen. Légitámadások Aleppo városa ellen.

Csak néhány a közelmúlt eseményei közül, melyekkel Oroszország kiváltotta a civilizált világ felháborodását, melyben a magyar kormány szemlátomást nem kívánt osztozni a francia, a brit, a német diplomatákkal, valamint Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével. Helyette sokatmondó hallgatásba burkolózott.

Az Oroszország elleni esetleges újabb szankciók bevezetése az évek óta egyre leplezetlenebb terjeszkedő, konfrontációs politikája kapcsán az Európai Tanács jövő heti ülésén is téma lesz. A Liberálisok régóta bírálják a magyar külpolitika elvtelen és meghunyászkodó magatartását Oroszországgal szemben. Szerintünk eljött az ideje a magyar külpolitika orientációjának felülvizsgálatára és Magyarország alapvető érdekeinek és értékrendjének megfelelő, egyértelmű nyugati orientáció felvállalásának. Ennek a jelenlegi „pávatáncos” külpolitikának a jelképe a tervezett Paks 2 beruházás, amely ellen már eddig is számos megalapozott gazdaságossági és környezetvédelmi érv szólt, de a mostani helyzetben egyértelmű, hogy az ország biztonságpolitikai érdekei alapján is el kell utasítanunk. A Paks 2 beruházás felerősíti és meghosszabbítja Magyarország energiapolitikai kiszolgáltatottságát és függőségét Oroszországtól. Alapvető nemzeti érdekünk, hogy ezen lazítsunk és ezen a téren is erősítsük függetlenségünket, ezért a Liberálisok elvárják, hogy Magyarország felmondja a Paks 2 megépítésére vonatkozó megállapodást.

Szent – Iványi István, külpolitikai szakértő, Magyar Liberális Párt – Liberálisok

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK