Belépek a Pártba
25 augusztus
2016
HÍR
743 látogató

Liberálisok: A közigazgatási bíróság a jogállam megcsúfolása

Az Igazságügyi Minisztérium „közigazgatási bíráskodásról” szóló javaslatcsomagjából egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz célja a magyar jogállam teljes felszámolása. A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány egy új bíróság felállításával szeretné megúszni a számonkérést azokban a botrányos ügyekben, amelyek joggal háborítják fel a magyar közvéleményt.

 

A tervek szerint a Fidesz egy olyan kézi irányítású bíróságot hozna létre, amely a legfontosabb ügyekben a kormánypárt szája íze szerint hozná meg a döntéseket. Ez a bíróság döntene a jövőben többek között a jegybanki alapítványok dorbézolásának jogszerűségéről és Mészáros Lőrinc pályázati “sikereinek” törvényességéről is. De ez az intézmény mondana ítéletet a népszavazást ellehetetlenítő kopaszok felett, és itt dőlne el az is, mely hivatalos adatok tartoznak a nyilvánosságra és melyek nem. Lényegében tehát minden olyan ügyben itt születne döntés a jövőben, amikor állami hivatalokkal kell pereskedni. Az eddig függetlenül működő bíróságok lenyelhetetlen falatnak bizonyultak a kormány számára, a közigazgatási bíróságok létrehozásával azonban ez az akadály is elhárulna.

 

A Liberálisok szerint a Fidesz ezzel a húzással a jogállamiság mellett a demokráciát is fel kívánja számolni. Hiszen a független bíróság minden demokratikus rendszer alapja. A Magyar Liberális Párt minden eszközt ki fog használni, hogy megakadályozza a „közigazgatási bíróság” létrehozását. Az IM terveinek beteljesülésével ugyanis a Fidesz korlátlan hatalomra tenne szert. Ezzel pedig az utolsó esély is elveszne, hogy valaha is elszámoltassák azokat, akik a hatalom tudtával szegték meg a törvényeket.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK