Belépek a Pártba
15 január
2017
HÍR
887 látogató

Liberálisok.: Guy Verhofstadt legyen az Európai Parlament új elnöke!

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke levélben kérte fel Jávor Benedek európai parlamenti képviselőt, hogy az Európai Parlament új elnökének jövő kedden esedékes megválasztása során a liberálisok jelöltjét, Guy Verhofstadtot támogassa. Levelében felhívta a figyelmet arra, hogy Verhofstadt hosszú pályafutása során meggyőzően bizonyította – többek között egy évtizeden át egy többpárti koalíció miniszterelnökeként Belgiumban – , hogy integráló személyiség, aki képes közös platformot teremteni  az eltérő politikai álláspontok között. Verhofstadt őszintén hisz a közös európai jövőben és sokat tett eddig is az európai gondolat népszerűsítéséért. Mindig kiállt a demokrácia és a jogállamiság értékei mellett és vállalta a harcot a szélsőségek és az aggasztóan előretörő populizmussal szemben. Fodor Gábor egyértelműnek tekinti, hogy ezekben a nehéz időkben Verhofstadt a legalkalmasabb jelölt az Európai Parlament  felelősségteljes és fontos posztjának a betöltésére.

Magyar szempontból az is nagyon fontos, hogy vetélytársaival ellentétben Verhofstadt tisztában van a növekvő orosz befolyásszerzés kockázataival és határozottan fellép a függőségek felszámolásáért, valamint a további függőségek létrejöttét is elutasítja. Megválasztása hasznosan segítheti a hazánk energetikai függetlenségéről szóló küzdelmet a Paks 2 szerződés felszámolásáért, amelyet Jávor Benedek folytat Brüsszelben, és amit a Liberálisok is teljes mértékben támogatnak Magyarországon. Fodor Gábor bízik abban, hogy Verhofstadt többpárti jelöltként hamarosan az Európai Parlament elnöke lesz.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK