Belépek a Pártba
14 november
2016
HÍR
714 látogató

Liberálisok.: az ellenzéki pártok ne egymást gyalázzák!

A független képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján visszautasította a pártjukat ért vádakat. Azok hátterében az állhat, hogy sokan nem tudják elfogadni, egy politikai párt önálló úton is járhat – ismertette véleményét. Akik nem tudják elfogadni, hogy az MLP a népszavazás során az igen mellett kampányolt, azok azt a közel hatvanezer választót is megsértik, akik igennel szavaztak – jelentette ki. Emellett megsértik az európai liberálisok vezetőit is, miközben árulónak minősítik azokat a magyar közéleti szereplőket, akik nevükkel vállalták, hogy kiállnak az igen mellett – mondta.
Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom Párt (MoMa) elnökének, korábbi ellenzéki főpolgármester-jelöltnek pedig valószínűleg nem esett jól, hogy az önkormányzati választáson a liberálisok önálló főpolgármester-jelöltet állítottak – fogalmazott. Azért sem érdemes megsértődni, hogy 2014-ben a DK nem tudott frakciót állítani, mert ahhoz hiányzott egy ember – tette hozzá.
Hangsúlyozta: félre kell tenni a sértettséget ellenzékben, mert a választók sem egymás gyalázását, rágalmazást szeretnék látni. Ehelyett ellenzéki programot kell adni azoknak, akik le szeretnék váltani a kormányt – mondta.
Fodor Gábor egyúttal közölte: megkérték jogászaikat, hogy vizsgálják meg az MLP-re vonatkozó kijelentéseket és ha azokban hamis tényeket találnak, akkor jogi úton vesznek elégtételt.
Bokros Lajos egy Facebook bejegyzésében azt írta, hogy az MLP nem ellenzéki párt, hanem “az önkényuralom csatlósa”, “a Fidesz teremtménye”. A MoMa vezetője úgy fogalmazott, hogy a legutóbbi önkormányzati választásokon a liberális Bodnár Zoltán főpolgármester-jelölt kampányára a “Fidesz hathatós támogatásával” nagyon komoly összeg jutott. Bokros Lajos szerint Bodnár Zoltán a kampány utolsó időszakában szeretett volna visszalépni az ő javára, de ezt Fodor Gábor nem engedte meg neki, “mondván, hogy akkor nem lesz pénz”.
Az pedig korábban a sajtóban jelent meg, hogy az ellenzéki előválasztási tárgyalásokon Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megvétózta a Liberálisok részvételét. Bősz Anett, az MLP ügyvivője később azt nyilatkozta, Gyurcsány Ferenc valószínűleg megsértődhetett azon, hogy 2014-ben Fodor Gábor nem akart beülni a DK frakciójába.

 

Forrás.: MTI

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK