Belépek a Pártba
03 szeptember
2020
HÍR
467 látogató

Liberálisok, DK: Pártállam helyett jogállamot! – A köztársasági elnök mára csupán Orbán bábja

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője és Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja csütörtökön a Sándor-palotánál tartották meg “Pártállam helyett jogállamot” című sajtótájékoztatójukat. A flashmobos sajtótájékoztató-sorozat újabb állomásán elmondták, harminc évvel a rendszerváltás után eljutottunk oda, hogy a határokon álló Magyarország táblára nyugodtan felírhatnánk: jogállamot nyomokban tartalmaz. Sermer Ádám úgy fogalmazott, Áder János már semmit sem képvisel azokból az értékekből, amiket egy köztársasági elnöknek vallania kell. Hangsúlyozta: minden egyes törvény, amit Áder aláírt, kizárólag a Fidesz érdekeiről szól, a magyarok érdekei pedig már senkit sem érdekelnek. A Liberálisok ügyvivője közölte, 2023-tól Áder János helyett új, valódi köztársasági elnöke lesz az országnak, aki valóban a magyarok érdekében jár el. Ráczné Földi Judit kijelentette, felsorolni is nehéz, a Fidesz hány aljas húzásához asszisztált már Áder János köztársasági elnökként, elég a felhatalmazási törvényre, a közoktatási törvény módosítására, a CEU elüldözésére, vagy a rabszolgatörvényre gondolni. A DK elnökségi tagja hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció a többi ellenzéki párttal együttműködve azért dolgozik, hogy a pártállam helyett visszaállítsák 2022-ben a jogállamot. A sajtótájékoztató után a Liberálisok és a DK politikusa “Ebben az intézményben 10 éve pártállamot épít a Fidesz” feliratú matricákat ragasztottak az épület kerítésére.

A sajtótájékoztatót a Magyar Liberális Párt facebook-oldalán élőben közvetítettük:

Pártállam helyett jogállamot! – A köztársasági elnök mára csupán Orbán bábja! – A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok közös sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2020. szeptember 3., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK