Belépek a Pártba
25 augusztus
2016
HÍR
837 látogató

Liberálisok: Ami itt történik, az ’56 emlékének a megcsúfolása

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb botrányát, az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára írt ’56-os “himnusz” szolgáltatta. A művészileg vitatható minőséget képviselő alkotásról először azt állították, hogy felkérésre készült, majd később kiderült, hogy a szerző egy 2007-ben írt amerikai sportindulót hasznosított újra, ami már önmagában szégyenletes, különösen, ha egy ilyen jelentős évfordulóról van szó.

Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója azt állította, hogy a dal teljes költségvetése honoráriumokkal, utómunkával együtt 50 millió forint, ami csupán töredéke az emlékévre szánt 13,5 milliárd forintos összköltségvetésnek. Csakhogy a pontos költésekről nem tudunk semmit, Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója ugyanis, miután közérdekű adatigényléssel fordultak hozzá, azt állította, hogy a szerződések nem hozhatók nyilvánosságra, mivel még folynak a tárgyalások, és nincsenek aláírva. A dalnak egyébként elvileg, csak technikai költségei lehetettek, az azt feléneklő ötven tagú kórus közreműködői ugyanis saját bevallásuk szerint nem kértek honoráriumot. Érvényes, vizsgálható szerződések hiányában tehát nem tudjuk, nem tudhatjuk, hogy az említett 50 millió forintból kinek, mekkora összeg jutott. Külön aggodalomra ad okot, hogyha a teljes összeg 3%-nak elköltése ennyire zavaros, átláthatatlan, és ellentmondásos módon történik, hiszen azt vetíti előre, hogy további jelentős összegek vándorolhatnak ismeretlen zsebekbe.

A Liberálisok arra kérik Balog Zoltán illetékes minisztert, hogy azonnal kezdeményezzen vizsgálatot az emlékév hivatalos dala körüli anomáliák tisztázására, és amennyiben szükséges, függessze fel az emlékév 13,5 milliárd forintos keretéből a további kifizetéseket.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK