Belépek a Pártba
22 november
2014
HÍR
815 látogató

Liberálisok a magyar közoktatás napjára

A magyar közoktatás napja azért jött létre 1991-ben, hogy legyen egy nap a költségvetés elfogadása előtt, amikor az oktatók felhívhatják a döntéshozók figyelmét problémáikra. Ez ma részben teljesül, hiszen a pedagógusok elmondják mit szeretnének. De ezt nem kerekasztal mellett, hanem az utcán kell megtenniük.

Az elmúlt 4 évben a Fidesz-kormány államosította az iskolákat és a tankönyvpiacot, létrehozta a KLIK-et, leszállította a tankötelezettségi korhatárt, megszüntette a kistérségi társaságokat, visszasorolta a pedagógusokat, létrehozta a pedagósuskart, központosította a szakmai felügyeletet, bevezette a felsőoktatási tandíjat, miniszteri szintre emelte az iskolaigazgatók kinevezési jogát, bevezette a röghözkötés intézményét, felszámolta a felsőoktatás autonómiáját, bevezette a kötelező hit- és erkölcstant és a mindennapos testnevelést a feltételek biztosítása nélkül.

A Fidesz-kormány intézkedéseinek következménye elvágyódó fiatalok, a diákok romló kompetenciája, csökkenő sikeres nyelvvizsgaszám, rossz minőségű tankönyvek. pénznyelő KLIK, megfélemlített pedagógusok, növekvő esélyegyenlőtlenség, lemorzsolódás a felsőoktatásban, felszámolt autonómia. És aki azt gondolta, hogy a Fidesz-kormány már minden rosszat elkövetett, amit lehetett a közoktatás ellen, az most, a költségvetés előterjesztésénél szembesülhetett azzal, hogy a rombolásnak nincs vége.

A Fidesz szándékosan építi le a magyar oktatási rendszert. A központosítás célja engedelmes alattvalók nevelése tudatos magyar állampolgárok helyett. A magyar közoktatás napján mindezekért nincs mit ünnepelni. Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének mai megmozdulását és csatlakozunk minden olyan törekvéshez, amely a diákok és oktatóinak helyzetét kívánja javítani a kormány intézkedéseivel szemben.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK