Belépek a Pártba
07 március
2021
HÍR
734 látogató

Liberálisok: A II. világháború jogfosztásait idézi az új ukrán rendelet

Azonnali hatállyal fel kell függeszteni minden tárgyalást Ukrajna uniós és NATO-csatlakozásáról, amíg vissza nem vonják azt az új elnöki rendeletet, amely megtiltja, hogy a kettős állampolgárok bármilyen hivatalt betölthessenek az országban. Ez a rendelet a II. világháború legsötétebb időszakát idézi, amikor az etnikai, faji és vallási diszkrimináció több millió ember elpusztításához vezetett.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök új intézkedése lehetővé teszi, hogy az ukrán nemzetbiztonság listázza a kárpátaljai magyar állampolgárokat. A kettős állampolgársággal rendelkező emberek a jövőben állami hivatalt és önkormányzati tisztséget sem tölthetnének be, pártok tagjai és fontos állami vállalatok vezetői sem lehetnek Ukrajnában. Ez a diszkrimináció a XXI. században elfogadhatatlan, ráadásul újabb erőszakhullámot indíthat meg a térségben a legalább 100 ezer főt számláló kárpátaljai magyar kisebbséggel szemben.

A Magyar Liberális Párt ezért arra kéri az Európai Uniót, a NATO tagállamait, a liberálisok európai pártcsaládját és a magyar kormányt, hogy a rendelettel szembeni tiltakozásul függesszék fel az egyeztetéseket Ukrajna EU- és NATO-csatlakozásáról. Ha Ukrajna valóban csatlakozni kíván Európához és az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez, minimális elvárás, hogy az alapvető emberi jogokat tartsa tiszteletben, és sehogyan se korlátozza, büntesse a területén élő kisebbségeket! Megértjük, hogy Ukrajna meg kívánja védeni szuverenitását az orosz agresszióval szemben, de ez a rendelet minden tekintetben elfogadhatatlan.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK