Belépek a Pártba
22 április
2016
HÍR
3850 látogató

Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem

A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben. Már 2010-ben sejteni lehetett, hogy a Fidesz számára nem fontos természeti kincseink védelme és a fenntartható fejlődés, hiszen közvetlenül hatalomra kerülésük után megszüntették a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumot. Ez a feltételezés később szomorú igazolást nyert.

A világszínvonalú kishantosi ökogazdaság szétverése, az állami természetvédelmi földterületek kiárusítása, a Kossuth téren, a Dagály Fürdőnél, a József nádor téren és a Városligetnél végrehajtott, valamint a Római-partnál és az Orczy parkban tervezett fakivágások az mutatják, hogy a Fidesznek semmi sem szent. Saját politikai és gazdasági érdekei felülírják a környezet védelmének ügyét.

A Liberálisok szerint Magyarország súlyos árat fog fizetni azért, mert az Orbán-kormány továbbra sem támogatja a megújuló energiák előretörését az országban. A Liberálisok szerint az emberek érdeke az lenne, hogy a pazarlásra ösztönző rezsicsökkentés helyett az otthonok korszerű szigetelésébe fektessen az ország. A méregdrága paksi bővítés és az orosz gázhoz való ragaszkodással szemben a Magyar Liberális Párt meggyőződése, hogy a nap- és a geotermikus energia fejlesztésére van szükség. A kormány ósdi és poros energiapolitikája olyan versenyhátrányhoz vezet, amelyet évtizedeken nyöghet majd a jövő generációja.

A Liberálisok szerint a Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem ügye, enélkül pedig felelős kormányzás sem valósulhat meg.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK