Belépek a Pártba
15 augusztus
2017
HÍR
690 látogató

Liberálisok: a demokratikus ellenzéki pártok ne működjenek együtt a Jobbikkal!

Budapest, 2017. augusztus 15., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt arra kéri a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy ne működjenek együtt a Jobbikkal, mert az minden ellenkező állítás ellenére továbbra is “súlyosan antidemokratikus és kirekesztő” maradt.

    A Liberálisok ügyvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Jobbikon belül zajlik egy úgynevezett néppártosodási folyamat, de az legfeljebb a kommunikáció szintjén tartalmaz valódi lépéseket.
    Azért hoztak létre “házon belül, (…) olyan baráti alapon szerveződő” kezdeményezést mint az Erő és Elszántság mozgalom, mert a Jobbik érzi, hogy súlyos béklyó, ha nem szabadulnak meg a szélsőséges nézeteiktől – értékelte Sermer Ádám. A Jobbik nem szeretne lemondani szélsőséges szavazóiról, emiatt “zajlik az a játék”, hogy Vona Gábor pártelnök személyes jó barátja, Tyirityán Zsolt felvállalja a rasszista, kirekesztő, cigány-, zsidó- és melegellenes szólamokat – mondta.
    Sermer Ádám azt kérte a választóktól, hogy ne higgyenek a Jobbik kommunikációjának. Felszólította a Jobbikot, vállalja fel, hogy nem szeretne megszabadulni a Betyárseregtől és a “szkinhedjeitől”, mert szüksége van a támogatásukra.
    Az ügyvivő szerint néhány magát demokratikusnak valló ellenzéki párt is elkezdett “kacsintgatni” a Jobbikkal való választási együttműködés irányába. Arra a felvetésre, hogy pontosan kikre gondol, azt felelte, “több irányból hallani, hogy felmerülnek (…) együttműködési elképzelések”. Hozzátette, mindenki onnan közelíti meg a választási együttműködést, hogy kikkel nem akar leülni egy asztalhoz. Legutóbb az MSZP jelezte, hogy a kormány és Gyurcsány Ferenc kivételével mindenkit várnak egy, a 2018-as választásról szóló egyeztetésre – közölte. “Az, amikor a Jobbik már belekerülhet abba a körbe, akivel leülünk egyeztetni egy választási együttműködésről, az már azt jelenti, hogy nagyon-nagyon megvezettek a Jobbik kommunikációjával minket” – fogalmazott.
    A liberális politikust reagáltatták Vona Gábor ATV-nek adott interjújára is, amelyikben azt állította, hogy pártja soha nem volt antiszemita, cigányellenes és rasszista, de a “rossz mondatok” és “félrecsúszott folyamat” miatt kész bocsánatot kérni a Jobbik nevében a zsidóságtól és a cigányságtól. Sermer Ádám erre azt mondta, hogy a Jobbiknak máig Toroczkai László ásotthalmi polgármester az egyik alelnöke, miközben a településen súlyosan kirekesztő, alkotmányellenes, megbélyegző rendeleteket hoznak, illetve egy jobbikos képviselő volt az, aki beleköpött a Duna partján elhelyezett vascipőkbe.
    Amíg a Jobbik politikája kirekesztő, antidemokratikus és szembe megy az európai értékekkel, addig teljesen mindegy, hogy Vona Gábor magánemberként kitől kér bocsánatot – vélekedett Sermer Ádám.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK