Belépek a Pártba
07 október
2016
HÍR
714 látogató

Liberálisok: a CETA létrejötte magyar érdek is

A nemzetközi kereskedelem liberalizálása kiemelt fontosságú az olyan kisméretű, nyitott gazdasággal rendelkező országoknak, mint Magyarország, ezért a Liberálisok támogatják az Európai Unió és tagállamai, másrészről Kanada között az Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás aláírását.

 

Az olyan egyezmények, amelyek lebontják a szabadkereskedelmet akadályozó nemzetállami szabályokat, egyértelműen előnyösek hazánk számára. Magyarország első számú kereskedelmi partnere az Európai Unió, illetve annak tagállamai: ide irányul a hazai export közel 80%-a és innen érkezik a magyar import 76%-a. A Liberálisoknak éppen ezért meggyőződése, hogy abban vagyunk érdekeltek, – még ha ezt a kormány nem is mindig látja be, – hogy az EU nemzetközi gazdasági pozíciója minél inkább erősebb legyen. A CETA pontosan ezt teszi lehetővé, így az egyezmény hatályba lépése előnyös a magyar gazdaságnak is.

A megállapodás révén ráadásul a hozzáadott értékű tevékenységet végző magyar cégek számára számos új üzleti lehetőség nyílhat. Ha a parlament megpróbálja megakadályozni az egyezmény létrejöttét, azzal mi nem nyerünk semmit, a kontinens gyengítésében érdekelt orosz elnök azonban annál inkább. Magyarország szempontjából az a fontos, hogy egy sikeres, prosperáló Európához tartozzon, erős gazdasági szövetségesekkel, ehhez pedig a CETA nagyban hozzájárulhat.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK