Belépek a Pártba
17 augusztus
2017
HÍR
602 látogató

Liberálisok: A BKK vezérigazgatójának távoznia kell

A közelmúlt súlyos botrányai súlyos erkölcsi és komoly anyagi veszteségeket okoztak a Budapesti Közlekedési Központnak és a fővárosnak is. A Magyar Liberális Párt szerint az elektronikus jegyrendszer körül kialakult káosz után a BKK vezérigazgatójának távoznia kell. Egy auditálás nélküli, félkész szolgáltatási rendszerben gyűjtötték a budapestiek személyes adatait, ami az indulás pillanatában magagában hordozta a katasztrófa lehetőségét. Ez a katasztrófa be is következett, hiszen az érzékeny adatokkal játszi könnyedséggel élhettek vissza illetéktelenek.

Ugyanez a gondatlanság jellemezte a BKK vezetését a budapesti közbringa rendszerrel (BUBI) kapcsolatban is. Több ezer regisztrált felhasználó személyes- és bankkártya adatai kerültek illetéktelen kezekbe.

Ezek után nem meglepő, hogy az elektronikus jegyrendszer közbeszerzési eljárásával kapcsolatban is súlyos problémára derült fény. A botrány kirobbanásakor ez egymásnak gyakran ellentmondó, sértett, szakmaiatlan nyilatkozatok tovább rombolták a cég amúgy is kétes megítélését.

Érthetetlennek tartjuk, hogy Tarlós István ezek után sem lát okot arra, hogy a BKK-t Augiász istállójává züllesztő Dabóczi Kálmánt felelősségre vonja, és felmentését kezdeményezze.

A Liberálisok továbbra is úgy ítélik meg, ezek a súlyos botrányok nem maradhatnak következmények nélkül. A városvezetés tartozik annyival a budapestieknek, hogy felmentse azt, aki gondatlanul bánt a budapesti közlekedők adataival. Szeretnénk emlékeztetni, hogy nemcsak Tarlós, de a közgyűlés tagjai is kezdeményezhetik Dabóczi felmentését. Egy valamiben biztosak vagyunk: Budapest érdeke ezt kívánja.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK