Belépek a Pártba
21 március
2021
HÍR
820 látogató

Lépjünk fel közösen a rasszizmussal szemben!

2021-ben a magyarországi cigányság tagjainak még mindig rosszabb oktatás és rosszabb egészségügyi ellátás jut, mint a nem cigány társaiknak. 2021-ben a leszakadó térségekben élők semmiféle segítségre nem számíthatnak a kormánytól, így a körükben felülreprezentált roma kisebbséghez tartozó állampolgárok átlagban jóval kevesebbet keresnek és rövidebb ideig élnek, mint a nem roma honfitársaik.

2021-re Magyarországon tovább erősödtek az előítéletek, és ezért elsősorban Orbán Viktor és a Fidesz-kormány a felelős, hiszen a menekültválságot módszeresen arra használták fel, hogy félelmet és gyűlöletet keltsenek embertársainkkal szemben. A tudatos gyűlöletkampánynak az lett az eredménye, hogy az egész Európai Unióban a magyarok utasítják el leginkább a bevándorlást és a bevándorlókat. Miközben a menekültekkel szembeni gyűlöletet felszították, a magyar cigányság integrációjáról a migrációhoz hasonló problémaként beszélnek. A miniszterelnök és a kormányzati szereplők nyilatkozataikkal rendszeresen azt éreztetik a magyar cigánysággal, hogy másodrendű állampolgárok, akiknek nem jár XXI. századi oktatás és tisztességes megélhetést nyújtó munka sem.

A rasszizmus elleni harc világnapján szolidaritást vállalunk mindenkivel, aki a kormány gyűlöletpolitikájának áldozatává vált az elmúlt években. Szolidaritást vállalunk azokkal, akiket etnikai, faji vagy vallási hovatartozásuk miatt hátrányosan különböztetnek meg hazánkban. Minden erőnkkel azon fogunk dolgozni, hogy ezt az igazságtalan és embertelen rendszert 2022-ben le tudjuk váltani.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK