Belépek a Pártba
09 január
2016
HÍR
541 látogató

Lázár azonnal adja ki a Századvég tanulmányait

A Liberálisok felszólítják a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a Kúria döntését tiszteletben tartva azonnal hozza nyilvánosságra a Századvég tanulmányait.

Mint ismert, a Kúria 2015. november 25.-én helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amely arra kötelezte a Lázár János vezette hivatalt, hogy be kell mutatnia a Századvégtől rendelt, közel 5 milliárd forint értékű tanulmányokat.

A 30 napos határidő letelt, a Miniszterelnökség azonban továbbra sem engedte a dokumentumok megismerését. A Magyar Liberális Párt szerint felmerül a gyanú, hogy ezek a tanulmányok nem is léteznek, és ezért nem tudják bemutatni őket.

A másik lehetőség, hogy a Miniszterelnökség azért ódzkodik a nyilvánosságtól, mert szégyelli az anyagok minőségét. A Liberálisok szerint az elmúlt hónapok halogatásai azt igazolják, hogy a Századvég nem más, mint a kormány pénzmosodája. A Fidesz-kormány milliárdokat fizetett ki baráti tanácsadóinak a nagy semmiért, és ezzel súlyosan megkárosította az adófizetőket. Ha ezek a dokumentumok tényleg nem léteznek, vagy éppen most készítik őket, elvárjuk, hogy megbüntessék a felelősöket.
A Magyar Liberális Párt követeli, hogy a kormány minden folyamatban lévő szerződést függesszen fel a Századvéggel addig, amíg a tanulmányok nem kerülnek nyilvánosságra.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK