Belépek a Pártba
13 június
2019
HÍR
379 látogató

Lássunk tisztán! – A Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be a Nyugati téri felüljáró elbontásának ügyében

A Magyar Liberális Párt utána jár annak a döntésnek, miszerint a Nyugati téri felüljárót a főpolgármester szerint le kell bontani, ami mellett a legfőbb érve az volt, hogy városesztétikai szempontból ez egy csúnya építmény. Városüzemeltetési, urbanisztikai szempontból egy ilyen fontos építményt azért lebontani mert csúnya, egy meglehetősen felelőtlen döntés, hiszen Budapest egyik legfontosabb kereszteződéséről van szó.

Ismét a városvezetés egy ad hoc gyakorlatáról beszélünk, mint az úszó VB-re időzített e-jegyrendszer bevezetése esetén, ami egy jól ismert botrányba torkollott. Az újabb hibák elkerülésének érdekében a Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be, amiből azt szeretnénk megtudni, hogy készültek-e megfelelő hatástanulmányok arra az esetre, ha ezt a felüljárót lebontanák, illetve, hogy hogyan lehet ezt az óriási nagy forgalmat korlátozni hosszú időre úgy, hogy a város ne bénuljon le, hogy a belváros élhető, működőképes maradjon. Az a gyanúnk, hogy ez a döntés nincsen kellőképpen megalapozva, hiszen az építmény ellen csak esztétikai érvei voltak a Budapest vezetésének. Így nem lehet vezetni egy fővárost, ilyen érvekkel nem lehet üzemeltetni egy világvárost, és Tarlós István alkalmatlanságát mutatja, hogy megalapozatlanul nekiesik egy ilyen fontos építménynek.

Tarlós István ad hoc városvezetési gyakorlatával szemben a Liberálisok Sermer Ádám főpolgármester-jelölti programjában komplex terveket fogalmaztak meg a belváros forgalmi terheltségének csökkentésére.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK