Belépek a Pártba
16 szeptember
2020
HÍR
783 látogató

Kutatás: a magyarok többsége elvesztette bizalmát az Állami Számvevőszékben

A magyar társadalom alig 24 százaléka hiszi csak el, hogy az Állami Számvevőszék független intézményként működik – ez derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amit a Magyar Liberális Párt megrendelésére készített a Závecz Research Zrt. Az emberek többsége, 44 százaléka szerint azonban Domokos László, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese nem tudja függetlenül ellátni feladatát.

Az Orbán-kormány a jogállami intézményrendszer megszállásával aláássa a demokrácia iránti bizalmat – ezt bizonyítja ez a friss kutatás is. Orbánék fideszes pártkatonákat, korábbi vezető fideszes politikusokat ültetnek azoknak az intézményeknek az élére, amelyeknek a magyar demokrácia felett kellene őrködnie. Domokos László az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forintos bírságot szabott ki az ellenzékre, hogy ezzel rontsa a Fidesz riválisainak választási esélyeit. Jelenleg pedig az SZFE gazdálkodását bírálja mondvacsinált indokokkal. De kormánypárti megrendelésre nekitámadt már a legjobb magyar egyetemeknek és Tudományos Akadémiának is.

A Liberálisok a témában tartottak sajtótájékoztatót az ÁSZ épülete előtt, ahol megjelent a Számvevőszék szóvivője is. Horváth Bálint azt állította, hogy az ÁSZ pártpolitikától függetlenül működő szervezet, amely mindenben a törvényi előírások szerint jár el, és hogy a pártunk „pártpolitikai akciókkal, pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni a független számvevőszéki ellenőrzést”. Ezzel szemben a gyakorlatban a pártállami szervezet működése élesen mást mutat, a „nyomásgyakorlás” pedig egyértelműen Orbán Viktor részéről az Állami Számvevőszéken keresztül történik a demokratikus ellenzék irányába.

Nem meglepő, hogy az emberek elvesztették a bizalmukat az Állami Számvevőszékben. A bizonytalan szavazók véleménye a legbeszédesebb, a kutatás szerint mindössze 13 százalékuk vélekedik úgy, hogy az ÁSZ független intézmény volna.

Az ellenzék feladata az, hogy helyreállítsa ezt a bizalmat, és olyan vezetőket jelöljön majd ki a jogállami intézményrendszer élére, akik nem ássák alá a demokráciába vetett bizalmat. Mi továbbra is ezen fogunk dolgozni. Az a célunk, hogy a Fidesz pártkatonáit eltávolítsuk, kitakarítsuk a jogállami intézményrendszerből.

 

Sermer Ádám,

a Magyar Liberális Párt ügyvivője

 

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatóját itt tekinthetik meg:

Már az Állami Számvevőszékben sem bíznak a magyar emberek – Sermer Ádám sajtotájékoztatoja:

Közzétette: Liberálisok – 2020. szeptember 16., szerda

 

Kép forrása: alfahir.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK